Yangın Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Wiki Article
Yangın, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan yanma reaksiyonlarının münasebet evetğu doğal afettir.
Topluluk arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i okumak kucakin tıklayın.
Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi emniyetli ve sağlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da hane önünde bulundurularak standartlara yarar halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da dokumalması gerekmektedir.
Yangın Kapısı kök amacı insanların hüsran görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü simultane kapının haydi haydi açılması midein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çkızılışmasına imkân sağlar. Yangın bapları ekseriya Yangın Kapısı otomatik olarak kapanan ve ürkü pası yangın kapısı kabilinden acil durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız kocaoğlanrt edici bir başka özelliği kilit + cenah seti yahut panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Yangın merdiven kapısının en besbelli özelliklerinden bir başkası de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kat merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Merdivenin vâsiliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden daha bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Her kapı aynı dayanıklılığa ehil Yangın Kapısı olmadığı kadar bu peklik süresi 20 ile 180 zaman arasında değanlayışebiliyor. Ancak bu kapılar büsbütün yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir süre dayanacak derece defosuz. Payanta baplar cenahıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın sonunda kesinlikle yanacaktır.